Hajbeültetésem története

Hajbeültetés Blog

8 hónappal a 2. műtét után

2016. szeptember 20. 14:03 - HairHungary

A 8. hónapban tovább haladt a növekedés: valamivel többnek látom, mint az előző hónapban. Az egy évvel korábban beültetett területhez képest azonban még most is jelentős a kontraszt. Bízom benne, hogy még tovább javul majd az új terület is.

8_1.jpg

Szólj hozzá!

Féléves kontroll

2016. július 08. 13:16 - HairHungary

A féléves kontrollon a doktornő rendben találta a fejbőröm állapotát, azonban ő is megállapította, hogy a beültetett hajszálak növekedése sajnos messze elmarad attól, amit reméltünk
A doktornő ennek lehetséges okaként említette, hogy esetleg nem vagyok olyan vitalizált, mint egy évvel korábban, és különböző vitaminok szedését javasolta. Egyelőre nem tudok mást tenni, mint hogy várok és reménykedem, hogy még meggondolják magukat a hajszálak és elkezdenek növekedni, azonban a jelenlegi állapot nem túl biztató szerintem.
Szólj hozzá!

4-5 hónap a 2. műtét után

2016. június 24. 13:08 - HairHungary

A negyedik hónapban elkezdtek visszanőni a kihullott hajszálak. Ennek ellenére aggódni kezdtem - a tavalyi fényképekkel összevetve úgy látszik, hogy egy évvel ezelőtt, ugyanennyi idővel a műtét után már előrébb jártam.

Négy hónap elteltével messziről még egyáltalán nem látszik a beültetés, és közelről is elég ritkának tűnik. Tavaly is úgy gondoltam, hogy ez a legnehezebb időszak, ez a véleményem csak tovább erősödött. Az ötödik hónapban tovább nőtt az aggodalmam: egyértelmű, hogy az előző műtét után ugyanebben az időben már több hajszál nőtt ki, akkor már messziről is jól észrevehető volt a növekedés a beültetett területen, míg most messziről nézve teljesen üresnek látszik.

4ho_vertex.jpg

A doktornő szerint még nincs ok az aggodalomra, de engem csak az nyugtatna meg, ha látnám, hogy nő a hajam. Az is zavar, hogy szinte csak olyan hajszálakat látok, amelyek már viszonylag hosszúra nőttek, és alig-alig látszanak a kicsi, éppen növekedésnek induló hajszálak. Az egy hónappal korábbi képekkel összevetve sem túl látványos a fejlődés.

Korábban abban bíztam, hogy a most beültetett részen kicsit hosszabbra hagyva a hajam a tavaly beültetett, sajnos szintén nem igazán dús területre rá lehet segíteni egy kicsit. Jelenleg azonban már annak is örülnék, ha az újonnan beültetett területet lefednék az új hajszálak. Most attól tartok, hogy ha nem szeretnék a mostani ritkás frizurával megelégedni, akkor mindenképpen szükség lesz még egy műtétre.

Persze ha a második kör nem hoz jobb eredményt annál, amit most mutat, akkor nagy merészség lenne még egy körre vállalkozni. Arról nem is beszélve, hogy épp elég volt kétszer végigélni mindazt, amivel ez a műtét jár.

Szólj hozzá!

Három hónappal a második műtét után

2016. május 06. 15:15 - HairHungary

A három hónapos kontrollon a doktornő rendben találta a beültetett területet. Ez a hónap eseménytelenül telt: a beültetett területen látható kis hajszálakról nem tudtam eldönteni, hogy már növekedésnek indult új hajszálak, vagy még azok, amelyek nem estek ki a beültetést követően.

Szólj hozzá!

Két hónappal hajbeültetés után

2016. március 29. 14:03 - HairHungary

Ahogy az előző bejegyzésben is írtam, az egy hónapos kontrollig alig kezdtek kihullani a beültetett hajszálak. Ezután viszont (megint csak hasonlóan az egy évvel korábbiakhoz) felgyorsult a folyamat, és 1-2 hét alatt majdnem az összes kihullott.

A donorterületen továbbra is jelentkeztek a pattanások, egy évvel korábban ilyesmit nem tapasztaltam. A doktornő erre azt a magyarázatot adta, hogy ahol nem sikerült tökéletesen kivenni a hajszálat, az - a beültetett területhez hasonlóan - hamarosan kihullik, majd új hajszál nő a helyén. Itt azonban egy olyan bőrfelületen kell kibújnia, amely a tavalyi műtét nyomait magán őrzi, így nehezebben tud kinőni, ez okozhatja a pattanásokat.

2honap-1.jpg

Hajbeültetés után 2 hónappal - a beültetett hajszálak szinte teljesen kihulltak

Később szépen lassan szerencsére csökkent ezeknek a pattanásoknak a száma. Érdekes módon idén jóval kevésbé aggódtam a műtétet követő időszakban, mint egy évvel korábban. Ebben nyilván szerepet játszott az, hogy már volt korábbi tapasztalatom.

Szólj hozzá!

Hajbeültetés után 1 hónappal

2016. március 10. 11:51 - HairHungary

Az egy hónapos kontrollon a doktornő rendben találta a beültetett területet. Én magam is úgy láttam, hogy a napi két áztatásnak köszönhetően szépen letisztult a fejbőröm.

A tavalyi beültetéshez hasonlóan az egy hónapos kontroll előtt még alig kezdődött meg a hajszálak kihullása, csak a leghátsó területen vettem észre, hogy néhány hajszál már a kezemben maradt hajmosás közben.

hajbeultetes_1ho.jpg

hajbeultetes_1ho2.jpg

Hajbeültetés után 1 hónappal a beültetett rész és a donorterület

Ami a tavalyi hasonló időszakhoz képest új és kellemetlen jelenség volt, hogy a donorterület nehezebben gyógyult, és számos pattanás alakult ki rajta. Erre és a pirosságra a doktornő egy kenőcsöt javasolt.

 

Szólj hozzá!

Az első hét hajbeültetés után

2016. január 22. 14:52 - HairHungary

Ahogy tavaly is írtam, a műtétet követő napok talán nehezebbek, mint maga a műtét, olyan sok mindenre kell ügyelni: nem szabad lehajolni, hozzáérni a fejünkhöz, vízszintesen aludni stb.

Néhány dologban segített, hogy egy évvel korábbról már volt némi tapasztalatom, de ezúttal különösen praktikusnak bizonyult a nyakpárna, amit tavaly még nem használtam. Most azonban nagy szükség volt rá, hiszen - mivel ezúttal a fejtető hátsó részét ültettük be - még óvatosabbnak kellett lenni, nehogy a párna hozzáérjen a beültetett területhez.

Hajbeültetés után 2-7 nap

Az igazi nehézség számomra az ötödik napon érkezett el, amikor megkezdhettem a fejbőr óvatos masszírozását, ami nekem tavaly is gondot okozott, mert túlságosan óvatos voltam. Az egyhetes kontrollon a doktornő viszonylag elégedett volt, de újra felhívta a figyelmemet arra, mennyire fontos, hogy a masszírozással időben eltávolítsuk a pörköket és a körülöttük képződött savós lerakódást, és napi kétszeri áztatást/masszírozást javasolt.

hajbeultetes_1het.jpg

hajbeultetes_1het2.jpg

A HairHungary hajbeültetés klinika 1 hetes kontroll képei

Szólj hozzá!

Hajbeültetésem második fordulója

2016. január 22. 13:58 - HairHungary

A második műtétre már valamivel kisebb izgalommal érkeztem, mint egy évvel korábban, hiszen nagyjából tudtam, mi vár rám, de persze egy műtét előtt szerintem senki se lehet igazán nyugodt.

mutet_elott.jpg
Hajbeültetés előtt - A műtét során az úgynevezett vertex területre kerültek át a hajszálak

A nap ezúttal is hajvágással kezdődött, ami most is rosszul esett, mivel a régóta növekedő, és már egész jó fedést adó, tavaly beültetett hajszálak is áldozatául estek. Persze számítani lehetett rá, hogy rövidre vágva sokkal kevesebbnek fog tűnni, de ritkábbnak láttam, mint ahogy előtte gondoltam.

A műtéti nap hasonlóan telt, mint egy évvel korábban, délelőtt a graftok kiemelése történt, délután pedig a beültetés következett. Ezúttal is úgy találtam, hogy a délelőtti, hason fekve töltött rész az igazán kényelmetlen, a délután ahhoz képest már sokkal kevésbé kellemetlen. A beültetés közben már filmet is tudtam nézni, míg délelőtt gyakorlatilag lehetetlen volt bármit is csinálni a műtét közben. Váratlan és kellemes meglepetés volt számomra, hogy ezúttal jobb volt a hajszál/graft arány.

Mivel csak rövid szüneteket tartottunk, egész korán végeztünk délután. Estére megint megkaptam a folyadékot, amellyel a fejemet kellett permetezni, valamint szükség esetére fájdalomcsillapítót. Éjszaka alig éreztem fájdalmat, azonban amikor lefeküdtem, hiába tettem a fejem alá több pokrócot és párnát (hiszin nem szabad vízszintesen aludni), kellemetlen lüktetést éreztem a fejbőrömben. Emiatt nem mertem még ilyen félig fekvő helyzetben sem aludni, inkább ülve próbálkoztam, kevés sikerrel...

mutetutan.jpg

Hajbeültetés után közvetlenül

Másnap hasonlóan folytatódott a műtét, annyi különbséggel, hogy az előző naphoz képest jóval több érzéstelenítőre volt szükségem, és a fekvés is kezdett kényelmetlenebbé válni. Egy kicsit segített, hogy az átalvatlan éjszakának és a kimerítő hajbeültetés műtétnek köszönhetően délután a beültetés közben - a fájdalom ellenére - néha el-elbóbiskoltam. Összességében azt állapítottam meg, hogy a műtét kellemetlenebb, fárasztóbb, mint ahogy emlékeztem, de este, a műtét után már úgy tűnt, hogy nagyon hamar eltelt a két nap, csak közben éreztem időnként hosszúnak.

Szólj hozzá!

Második hajbeültetésre készülve

2015. december 16. 14:40 - HairHungary

Az első hajbeültetésem utáni 11. hónapban nem történt jelentős változás. Most már a második beültetésre készülök, amelyre majdnem pontosan egy évvel az első után kerül sor.

hajbeültetés után

hajbeültetés után

Hajbeültetés után 11 hónappal

Természetesen már egy kicsit kevésbé tartok a műtéttől, mint egy évvel korábban, de azért még most is nagy izgalom.

Szólj hozzá!

10. hónap - váratlanul jóval több lett a hajam

2015. november 19. 14:27 - HairHungary

Az előző két havi bejegyzésemben arról írtam, hogy már alig látok változást, és hogy a beültetett haj kevésbé fed, mint ahogy azt a műtét előtt elképzeltem. Mivel már sok idő eltelt a műtét óta, úgy gondoltam, hogy már többé-kevésbé a végeredményt látom, ezek után nagy meglepetés ért.

A tizedik hónapban váratlanul jóval több lett a hajam, legalábbis én úgy éreztem, és az új fényképeket a korábbiakkal összehasonlítva is ugyanezt láttam. Azt nehéz lenne megmondani, hogy újabb hajszálak nőttek még ki, esetleg (ahogy arról korábban olvastam) a korábban kinőtt hajszálak erősebbé váltak, vagy egyszerűen csak hosszban növekedtek, a lényeg, hogy amit most látok, az már körülbelül az, amit a hajbeültetés műtét előtt vártam: a hajam nem fedi ugyan be teljesen a fejbőrömet, de azért már elég jó fedést ad, szemből pedig teljesen jól mutat.

Azt persze hozzá kell tenni, hogy sajnos csak frissen mosva-fésülve ilyen jó a helyzet. A jelenlegi állapot alapján azonban már könnyebb elhinni, hogy ha még újabb hajszálakat ültetünk erre a területre, akkor egészen sűrűnek fog tűnni a hajam. Erre azonban még várni kell, hiszen előbb az első beültetés során kimaradt területre kerül sor.

Szólj hozzá!